top of page

Gedaan met mos op uw dak met het vakmanschap van
DS Cleaning (Dauwe Stefaan Cleaning) in Oost-Vlaanderen!

Wat is die groene aanslag op mijn dak?

Vooraleer uw dak kan gereinigd worden, zal eerst een juiste diagnose moeten gesteld worden over de aard van de vervuiling en de toestand van uw dak, enkel zo kan een juiste werkwijze bepaald worden.


Verschillende factoren spelen een rol bij de aard en de omvang van de vervuiling nl. de hoeveelheid luchtverontreiniging in uw omgeving, regen, wind en zonlicht. 

Regen en wind transporteren het vuil in de lucht naar uw dak, het meegevoerde stof blijft gedeeltelijk op het dakoppervlak zitten en zet zich vast tussen de voegen en spleetjes van de dakbedekking. Hier ontstaat de groene aanslag, dit zijn algen. De algen vormen een dun laagje dat stof en vocht vasthoudt, waarop mossen en korstmossen zich gemakkelijker vestigen.

Mossen zijn kleine plantjes meestal met stengeltjes en vlezige blaadjes, alle soorten zijn min of meer groen. Een korstmos bestaat uit een samenleving van een schimmel en een alg. De twee componenten vormen één functionele eenheid, ze groeien als een korst dicht tegen de ondergrond en zijn daardoor alleen met de grootste moeite te verwijderen. Deze zijn geel, oranje, rood, grijsgroen, bruin of zwart.

 

Mos komt altijd terug, maar als het probleem tijdig aangepakt wordt op een professioneel en correcte manier, met gebruik van de juist producten, kan u voor een lange tijd genieten van een mooi mosvrij dak.

Dakreiniging DS Cleaning

Groene aanslag

Dakreiniging DS Cleaning

Welke invloed heeft mosgroei op mijn regenwater?

Regenwater vervuilt sneller met mosvorming op het dak. Als het een periode vrij lang droog was, dan kan de eerste regen het mos meespoelen. Het vuile water vloeit – met mos – via de goten en regenpijpen in de regenwaterput. Daar kweken de mossen verder aan. De goten en regenput moeten veel sneller worden gereinigd. Daarbij kunnen uw goten en regenpijpen verstopt raken. Een ontmost dak garandeert een betere kwaliteit van regenwater. Best is ook de regenput te ledigen en te reinigen na het ontmossen.

Werkmethode

  • dak diagnose + offerte

  • Het dak wordt intensief gereinigd

  • Goten en regenpijpen worden gereinigd

  • Als het dak droog is word het dak ingespoten met anti-mos product, dit is een beschermlaag zodat het dak minder snel groen wordt.

  • Er kan ook een anti-mos coating of kleurencoating worden aangebracht.

bottom of page