Nieuw Spuitkurk voor binnen en buiten

Spuitkurk is een decoratieve afwerklaag geschikt voor binnenmuren en plafonds, gevels en daken. Het is een ecologische afwerking op waterbasis met kurkgranulaat. Bevat plantaardige harsen en organische pigmenten. Het product heeft een korrelige uitstraling met waterdichtende en dampopen eigenschappen.

Spuitkurk is een revolutionair alternatief voor de traditionele afwerksystemen en is bovendien eenvoudig en snel aan te brengen. De op kurk gebaseerde emulsie wordt in 3 lagen aangebracht met een spuitpistool. De gespoten kurk vormt een elastische, waterafstotende en ademende beschermlaag.

Spuitkurk is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond: beton en steen, bepleisterde en reeds geverfde muren, vezelcement, metaal, hout en kunststof …

Het grootste voordeel van spuitkurk is dat naast esthetische afwerking ook waterproofing en thermische en akoestische isolatie behaald worden. Daarnaast is spuitkurk ook nog eens zeer flexibel/elastisch en dampopen, waardoor haarscheuren, afbladeren en blazen niet meer kunnen ontstaan.

Spuitkurk heeft nog veel andere voordelen:

  • ecologisch: kurk is een 100% natuurlijke, hernieuwbare en herbruikbare grondstofveelzijdig inzetbaar
  • duurzaam: opvallende kras- en slijtvastheid, grote UV-bestendigheid en bestand tegen muurzouten en zilte lucht.
  • energiebesparend: thermisch isolerende werking, reductie van koudebruggen en anti-condenserende werking
  • geluiddempend: akoestisch isolerende werking
  • waterdicht: definitieve vocht- en waterkerende bescherming
  • ademend: overtollig vocht kan in de vorm van waterdamp ontsnappen
  • onderhoudsvriendelijk: voorkomt algen en schimmels en laat zich makkelijk reinigen

Indien interesse maak zeker een afspraak om ons huis dat behandeld is met spuitkurk alsook onze toonzaal te bezichtigen zo krijgt u een beter idee van de structuur, de werking en van het uitgebreid gamma aan kleuren die mogelijk zijn, we staan u dan graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

VOOR en NA